Vakantie 2023, Zeeland-Arnhem

Maandag 7 augustus
Rond 11:30u vertrokken richting Zeeland. Vlakbij de parkeerplaats vlak voor Antwerpen (Ranst) begint het wat drukker te worden. Na een plaspauze aan kunnen sluiten in de drukte voor Antwerpen. Na de splitsing tussen de ring Zuid en Noord kunnen we lekker doorrijden. Om 14:00u komen we aan bij de Camping. Na een kwartiertje komt de beheerder langs die ons de stacaravan laat zien. Deze ziet er super sjiek uit, modern en luxe ingericht.

Glamping aan de Thoolse Kust

Nadat we alles een beetje op de plek hebben, met de fiets naar Poortvliet gegaan. Daar is helaas weinig te beleven. Besloten naar Tholen te fietsen (5,6km verderop). Daar bij Eetcafé het Hart van Tholen lekker gegeten (mosselen). Daarna weer terug naar de camping gefietst. Nog even een paar boodschappen gedaan.

Dinsdag 8 augustus
Op het gemak opgestaan, het weer is vandaag bewolkt en het zou max. 19°C kunnen worden. Na het ontbijt met de kinderen de camping verkend en naar de Oosterschelde gewandeld. Bovenop de dijk moest Anne natuurlijk weer eens vallen..

Anne met pleisters

Vandaag met de auto naar Yerseke gereden, het was er lekker rustig en het zonnetje scheen. Bij Oesters en Bubbels een oester geprobeerd. Sjoerd lukte het slikken niet, dus kreeg Nicole er eentje extra.. ze vond ze best lekker. Hier ook lekker gelunched, de kibbeling was heerlijk.
Oesters in Yerseke

In de middag naar het Oosterschelde museum in het centrum van Yerseke, hier wordt de geschiedenis van de oester-, kreeft- en mosselkwekerijen verteld. Ook is er nog een klein stukje over de diverse overstromingen die hier in het gebied hebben plaatsgevonden. Na wat boodschapjes in Tholen de kamado aangemaakt. Ratatouille, kleine tomahawk en hamburgers, knoflookpasta en eiersalade. Toen het vlees bijna klaar was begon het te druppelen. Het heeft de hele avond en begin van de nacht goed doorgeregend.
In de avond de kinderen skipbo geleerd.

Woensdag 9 augustus
Vandaag gaan we naar Goes naar de Stoomtrein Goes-Borsele.

Stoomtrein in Goes

Om 10:45u stappen we in de 2e klasse binnen van de stoomtrein naar Hoedekenskerke. Rond 11:20u komen we daar aan. Eerst een hapje gegeten bij De Buffer, een restaurantje bij het station waar ze ook een mini-trein hebben en een hele grote modeltreinbaan. Daarna te voet het dorp in. De eerste attractie is Het Wienkeltje van Wullempje, waar ze nog ouderwetse snoep verkopen. Binnen is ook een huis uit de vorige eeuw uitgebeeld. Leuk voor de kinderen om te laten zien hoe het vroeger ging.
Het Wienkeltje van Wullempje
Daarna verder gelopen naar de Koutermolen, deze nog actieve molen van binnen mogen bekijken.
Koutermolen in Hoedekenskerke

Teruggewandeld naar het station en met een motorwagon teruggereden naar Goes. Op de remise nog de werkplaats bezichtigd waar nog gewerkt wordt aan diverse stoomloc's.
Met de auto naar Goes Centrum gereden. Hier waren ze begonnen de kermis voor het komend weekend op te bouwen, dus even zoeken naar een geschikte parkeerplek. In het centrum wat gegeten, de kinderen een ijsje en wat rondgewandeld. Op de markt bij een Italiaan gegeten. Dit smaakte weer erg lekker.
Teruggereden naar de camping, het weer is enorm verbeterd, strakblauwe lucht. Nog even de dijk opgewandeld en naar de Oosterschelde gekeken.

Donderdag 10 augustus
In de ochtend op het gemakje opgestaan en ontbeten, daarna zijn Papa en Anne boodschappen gaan doen. Na het middageten langs de Oosterschelde gefiets op weg naar St.Maartensdijk. Hier bij 'Het Postkantoor' een heerlijk ijsje gegeten.

Postkantoor ijsje

Daarna weer dezelfde route teruggefietst, vandaag een kleine 22km afgelegd. In de namiddag de Kamado aangemaakt voor een lekkere rib-eye met chimmichurri. In de avond nog even langs de dijk gewandeld met zijn 4-en.

Vrijdag 11 augustus
Ook vandaag lekker relaxed opgestaan en ontbeten, daarna zijn Papa en Noud enkele boodschapjes gaan doen. Daarna met de auto richting het strand bij St.Maartensdijk gereden. Hier enkele uren vertoefd, de kids hebben lekker kunnen spelen met andere kinderen, papa en mama hadden weer eens tijd om een boek te lezen.

Lekker spelen op het strand

Aan het eind van de middag begint de bewolking de overhand te krijgen en gaan we terug naar de camping. De Kamado aangemaakt voor zalm met citroen, een heerlijke hamburger voor Noud en Anne en gebakken groenten.

Zaterdag 12 augustus
De dag begint met regen als we opstaan. Rond 11u is het droog en begint de zon de overhand te krijgen. Met de fiets langs de kust richting Brasserie de Zeester waar we heerlijk gelunched hebben.

Brasserie de Zeester

Daarna via St.Maartendijk door de polder naar St.Annaland gefietst. Hier zou een kleine speeltuin zijn, bij aankomst staat de poort open, maar er is niemand.. Noud en Anne ff lekker laten spelen. Later komen er nog meer kindjes spelen.
Speeltuin St.Annaland
Met de fiets verder richting haven en het strand. Hier ligt een klein maar mooi zandstrand. Met de fiets terug richting Poortvliet en bij de boer een lekker ijsje gegeten.
De Schuur van Poortvliet

Daarna verder naar de camping waar we de Kamado weer aanmaken voor een paar lekkere drumsticks en wat worstjes.

Zondag 13 augustus
De dag begint droog, rond 12u begint het wat te regenen. In de middag klaart het weer mooi op. Na een tevergeefse poging om nog wat boodschappen te doen, alle winkels zijn hier op zondag nog gesloten, met de fiets naar Tholen gegaan. In de haven een rondje gemaakt en daarna op het terras bij JuNa iets lekker gedronken.

Haven van Tholen

Doorgefietst naar het centrum waar we bij Het Hart van Tholen lekker genieten van een pan mosselen.

Maandag 14 augustus
Vandaag gaan we naar Arnhem, naar EuroParcs de Hooge Veluwe, waar we nog een paar dagen blijven. Na het inpakken en uitchecken bij Peter en Jacqueline gaan we rond 10:30u op pad richting Arnhem. De reis verloopt spoedig, waardoor we om 12:30u al in Arnhem aankomen. Uiteraard veel te vroeg, eerst ff de auto geparkeerd en een hapje gegeten bij het park restaurant. Daarna een stukje gaan fietsen richting Otterlo.

Poseren bij een oude tractor in Otterlo

Bij Wallies Tiny Resto wat gedronken en teruggefietst. Helaas is het huisje nog niet schoongemaakt, eerst de ijs vouchers genuttigd en nog maar eens informeren. Helaas nog steeds niet klaar, een drank voucher ontvangen voor het ongemak. Hierna blijkt het huisje wel klaar te zijn. Snel de auto opgehaald en uitgeladen.
Ons vakantiehuisje van Eurocamps De Hooge Veluwe

Daarna bij Planken Wambuis heerlijk avond gegeten. Nog wat last minute boodschappen bij de Jumbo en terug naar het huisje.

Dinsdag 15 augustus
Vroeg opgestaan vandaag want we gaan met de fiets naar Burgers Zoo, dat zo'n 6km hier vandaan ligt. Dus lekker met de fiets ernaartoe. Viel dat ff tegen, zat een zware heuvel in, en die was niet gemakkelijk met een kind achterop, zeker niet als je dat niet gewend bent.

Burgers Zoo

Burgers Zoo
Burgers Zoo

Lekker rondgewandeld in Burgers Zoo, naar de Ocean Musical geweest en vooral genoten van de dieren en omgeving. Na afloop bij restaurant Trix in Haaksbergen gaan eten. Deze hadden in de kelder zelfs een eigen kinderkamer waar de kids lekker konden spelen. Heerlijke coq au vin en diamanthaas gehad. Daarna weer op de fiets naar huis.

Woensdag 16 augustus
Vandaag gaan we naar de Apenheul in Apeldoorn, aapjes kijken.. Bij aankomst is het er goed druk, op het gemak door het park gewandeld en de apen van dichtbij kunnen bekijken. De kids hebben genoten en ook leuk gespeeld.

Apenheul

Apenheul

Rond 15u naar het centrum van Apeldoorn gereden. Bij de plaatselijke juwelier een leuk ringetje voor Anne uitgekozen en een horloge voor Noud. Lekker gegeten bij De Babbel.

Donderdag 17 augustus
Aan alles komt een einde, zo ook aan onze vakantie..
Rond 10:20u uitgechecked en rustig aan de terugreis begonnen. Om 12:30u komen we weer in Born aan. We hebben nu nog 1,5 week die we thuis kunnen doorbrengen..

Vorige Bericht