Vakantie 2020, Italië

Een Corona vakantie in Italië.

Een vakantie in Corona tijd, ook nog eens in Italië.. het viel ons reuze mee.
Er waren nauwelijks toeristen. Op de camping was het doordeweeks heel rustig, geen animatie voor de kids. In het weekend kwamen de italianen die hier hun caravan hebben staan, of met de camper komen. Dan is het gezellig druk, en moet er vanwege corona een plek bij het zwembad op voorhand gereserveerd worden. Ook is er een kinder disco, rond 21u. Dan liggen die van ons uiteraard net in bed.. Bij restaurants moet gereserveerd worden, desinfectie van handen en temperatuur wordt van iedereen gemeten. In de openbare ruimte is een mondkapje verplicht. Dit viel ons reuze mee. Je moet er even aan denken. De zonnebril wil nog weleens beslaan.

De camping zelf was mooi, ligt wel langs een drukke weg. Het onderhoud kon beter, gras was nog niet gemaaid, struiken pas tijdens ons verblijf. De wegen in de omgeving zijn in slechte staat. Overal mocht maar 50 km/h gereden worden, met veel snelheidscontroles.

De begeleiders van Roan waren weer super. Peter en Yvonne stonden dag en nacht voor ons klaar. Geen probleem was teveel. Er zaten een paar wespennesten rond onze caravan, dit werd vakkundig door hun opgelost. Op enig moment zaten we met 3 gezinnen in ons straatje, kwamen ze ineens met een kinder-picnictafel aanzetten.. de kids hebben zich daar goed aan geamuseerd. Roan tot de volgende keer..

Woensdag 24 juni, 29 °C.

Om 10u vertrokken richting Freiburg. De reis verloopt heel rustig op een overgevende Noud na.. maar liefst 6 keer gaat het mis. Anne geeft ook een keer over, waarschijnlijk als gevolg van Noud. Vlak voor onze eindbestemming nog heel even in de file gestaan. We overnachten van in Hotel Tuniberg in Tiengen, bij Freiburg.
De kamer is fijn, 2 tweepersoonbedden, en een badkamer met een bad. In het bijbehorende restaurant ‘s-avonds lekker gegeten.

Donderdag 25 juni, 28 °C.

Lekker ontbeten en na een klein boodschapje bij de plaatselijke supermarkt en de auto afgetankt weer vertrokken richting Italië. De reis door Zwitserland verloopt goed, en rond 12:30 zijn we al door de Gotthard tunnel heen. Direct na deze tunnel op de eerste de beste parkeerplaats gestopt voor een pauze. De kids even lekker in de speeltuin laten spelen en even wat gegeten en gedronken. Daarna verder gereden. Bij de grens de gebruikelijke vertraging. Hierna doorgereden zodat even na 16u op de camping arriveerden.

Lago Maggiore

Even gebeld met onze contactpersonen van Roan. Vanwege Corona is inchecken pas na 17u, maar dat was vandaag geen probleem, onze caravan was klaar. Peter en Yvonne kwamen ons ophalen en na de gebruikelijke plichtplegingen zijn we naar de stacaravan gegaan. We kunnen de auto hier fijn naast parkeren.

Roan Vision Lounge

Deze stacaravan is ruimer als die van vorig jaar. Noud en Anne slapen samen op een kamer in aparte bedden. Papa en mama hebben een eigen kamer met een 2-persoonsbed en op de 3e slaapkamer hebben we onze opslag. Sjoerd is nog even de broodnodige boodschappen gaan halen. Na alles ingeruimd hebben we een lekkere pizza gegeten in het restaurant van de camping. Sjoerd heeft de bbq die nog nieuw in de doos zit nog ff in elkaar gezet.

Vrijdag 26 juni, 27 °C.

Na alle hectiek van de reis vandaag lekker rustig aan. De kids lekker laten spelen en in het zwembad gespeeld. Noud speelt fijn in het kinderbad, Anne durft veel gemakkelijker mee naar het diepe bad. In de avond voor de 1e keer de bbq aangemaakt.

Zaterdag 27 juni, 27 °C.

Vandaag zijn we naar Angera gegaan, het historische stadje net ten noorden van onze camping. Hier lekker langs het Lago Maggiore gewandeld, en wat informatie opgevraagd over de bootverbindingen. Toen we een hapje wilde gaan eten bleek dat bij sommige restaurants op voorhand gereserveerd moest worden. Bij andere gelukkig niet. Een lekker tosti voor de kids en een wrap met salami, mozzarella en gorgonzola gegeten.. getverpielekes die was lekker! Bij het restaurant gereserveerd voor de zondagavond.

Haven van Angera

Daarna terug naar de camping voor het middagslaapje van Anne. Noud en mama gaan lekker naar het zwembad. Papa en Anne volgen daarna.. Het weer dreigt even om te slaan, het wordt behoorlijk donker en we horen onweer. Gelukkig op enkele regendruppels na passeert dit ons.. Aan het eind van de middag arriveren een duits en zwitsers gezin met kleine kinderen. Direct wordt er leuk gespeeld. Dit beloofd nog wat.. In de avond een lekker kippetje op de bbq, met een gebakken aardappel met schil en een salade.

Zondag 28 juni, 30 °C.

We blijven vandaag lekker op de camping, beetje zwemmen in het zwembad.
In de avond heerlijke pizza gegeten in Angera, bij Pizzeria & Cucina MiraLago.

Maandag 29 juni, 30 °C.

Vandaag staat een uitstapje naar Santa Caterina del Sasso op het programma. Dit klooster ligt in een steile helling op 20m hoogte t.o.v. het Lago Maggiore. Van bovenaf kun je met een lift naar beneden. Het was hier ontzettend rustig. Er waren nog geen 10 toeristen aanwezig. Lekker rustig kunnen rondwandelen. De kids daarna lekker laten spelen in de plaatselijke speeltuin.

Noud en Anne poseren voor het Lago Maggiore
Santa Caterina del Sasso

In de middag weer lekker gezwommen in het zwembad en daarna lekker de bbq aangemaakt.

Dinsdag 30 juni, 29 °C.

Dinsdag wasdag, en lekker gezwommen ondanks de bewolking. In de avond de bbq aangemaakt.

Woensdag 1 juli, 28 °C.

We gaan vandaag naar Stresa en van daaruit met de boot naar Isola Madre en Isola Bella. Op de heenweg gaat het helaas voor Noud alweer mis. Het ontbijt kwam er weer uit.
Doordat we bij de verkeerde haven de auto hebben geparkeerd moeten we eerst 1km langs het meer wandelen richting de andere haven. Daarna na een klein half uurtje wachten met de boot naar Isola Madre gevaren. Op dit eiland is een mooie botanische tuin met enkele hele hoge en indrukwekkende bomen. Hier hebben we gelunched en daarna zijn we met de boot naar Isola Bella gevaren.

Isola Bella

Na het binnengedeelte in de mooie tuin terecht gekomen. Als we op de helft zijn begint de regen en daarna het onweer de overhand te krijgen. Hierdoor kunnen we niet op het gemak de hele tuin bekijken. Uiteindelijk, lekker nat, de laatste boot terug naar het vasteland kunnen nemen.

Isola Bella

Papa Sjoerd is de auto gaan ophalen terwijl Mama, Noud en Anne lekker kunnen schuilen. Op de terugweg in Sesto Calende gestopt voor het avondeten. Eerst een aperitief in bar Ruga en daarna in de binnenstad de kids aan een pizza, Papa een spaghetti carbonara en Mama een risotto met truffel champignons.

Donderdag 2 juli, 30 °C.

Vanochtend naar de weekmarkt in Angera geweest. Het was niet zo’n grote markt. Er zijn ons wel wat spulletjes aan de vingers blijven plakken. De lunch in Angera genuttigd en daarna terug naar de camping gegaan. Noud en Mama zijn naar het zwembad gegaan, Papa is bij Anne gebleven die een lang middagdutje is gaan doen. Daarna zijn Papa en Anne ook naar het zwembad gegaan. Tijdens het spelen in de speeltuin is Anne best wel hard gevallen, flinke schaafwond onder de neus en een dikke bovenlip. In de avond de italiaanse worstjes weer gemaakt op de bbq. Deze smaken heel erg goed, lijken op mergeuz, maar lekkerder..

Vrijdag 3 juli, 28 °C.

Terwijl Papa wat boodschappen haalt, gaan Mama en de kids alvast naar het zwembad. Papa komt daarna ook erbij. Na de lunch begint het behoorlijk te betrekken. Er valt een flinke regen en onweersbui. Voor het eerst de bbq niet aan kunnen steken, het gehele balkon is kletsnat. We eten dus noodgedwongen binnen. Gelukkig hebben we in deze stacaravan meer plaats als vorig jaar.

Lekker zwemmen

Na een korte pauze begint het in de avond weer verder te regenen en onweren. Gelukkig is het vanaf morgen droog volgens de vooruitzichten..

Zaterdag 4 juli, 28 °C.

Vandaag doen we het lekker rustig aan, gezwommen in het zwembad in de ochtend en middag. En in de avond de bbq voor de laatste keer aangemaakt.

Er wordt leuk gespeeld in het straatje

Zondag 5 juli, 30 °C.

In de ochtend lekker gezwommen, in de middag konden we niet terecht vanwege de Italiaanse drukte. Daarom in de middag begonnen met inpakken en poetsen. ‘s Avonds lekker gaan eten in Angera bij MiraLago. Het toetje komt uit de eigen vrieskist, ijs..

Maandag 6 juli, 31 °C

Vanmorgen om 7.30u opgestaan en begonnen met de laatste restjes inpakken op opruimen. Nog even ontbeten en daarna alles in de auto gepropt. Om 10:30u vertrokken richting Duitsland.
Even na 11:30u zijn we weer in Zwitserland. Om 12:50u zijn we door de Gotthard Tunnel heengereden. Voor de tunnel was het nog 31°C, erachter nog maar 23,5°C. Rond 16:45u in Appenweier aangekomen bij Hotel-Restaurant Hanauer Hof. Hier hebben we 2 geschakelde kamers met ieder een 2-persoonsbed en een eigen badkamer.
In de avond lekker gegeten in het Restaurant.

Proost!

Dinsdag 7 juli, 21 °C

Opgestaan om 7.30u en lekker ontbeten. Daarna alles weer even inpakken en op weg naar Born vertrokken. Onderweg is het lekker rustig dus we kunnen goed doorrijden. Noud heeft rond het middaguur flink overgegeven, hierdoor even een parkeerplaats opgezocht om hem schoon te maken. Daarna weer verder gereden. Rond 13u even gestopt voor wat te eten en direct weer door. De reis verloopt voorspoedig. Als we thuis de oprit oprijden om 16.35u geeft Anne plotseling nog even over..
‘s-Avonds bij opa en oma Essers soep met pannenkoeken gegeten.

Vorige Bericht Volgende Bericht