Vakantie 2016, Moezel

Maandag 11 juli

Nadat Noud zijn flesje van 10uur heeft gehad gaan we op weg naar Nittel, Duitsland. We rijden via Maastricht, Luik richting Verviers en dan via Bitburg naar Nittel. In de buurt van Bitburg maken we een korte stop om Noud te verschonen. Rond 14uur komen we aan in Nittel bij Hotel Nittelerhof, we zijn aan de vroege kant dus onze kamers zijn nog niet klaar. Op het terras krijgt Noud een nieuw flesje en wij drinken er ook wat lekker bij.

Hotel Nittelerhof

De geboekte familiekamer heeft een stapelbed, daar hadden we niet echt op gerekend. Dus de kamerindeling wordt aangepast. Ralph slaapt in het stapelbed, en Ger en Trees nemen de kamer die Ralph had geboekt. 's-Avonds eten we in het restaurant van het Hotel, waar ze Live Cooking aanbieden als 3 gangen menu. De 2e gang is een houtskoolbarbeque waar je meerdere malen langs kunt voor een lekker stukje vis of vlees.

Dinsdag 12 juli

Vandaag rijden we naar Bernkastel-Kues om deze mooie stad aan de Moezel te bezichtigen. De straatjes zijn daar op sommige plekken heel erg smal en op diverse gebouwen staan leuke teksten. Bij een italiaans restaurant eten we een lekkere lunch en krijgt Noud zijn flesje. We rijden via de weg langs de Moezel terug naar Nittel. In Trier is het dan net spitsuur, en daar begint het ook even hard te regenen. We eten weer in het restaurant van het Hotel.
Vakwerkhuizen in Bernkastel Kues
Noud in de auto

Woensdag 13 juli

Vandaag gaan we naar Luxembourg. We hebben daar afgesproken met Reinhold en Monique. De reis naar de stad gaat goed, maar in de stad zelf is het door de vele wegwerkzaamheden een enorme chaos. Na het eerste stoplicht waren we elkaar dan ook gelijk kwijt.. Na enkele rondjes te hebben gereden op zoek naar een parkeerplaats spreken we af bij het Bahnhof om te parkeren bij de P+R. Vandaaruit lopen we richting de binnenstad waar we in de omgeving van het Place Guillaume. Op het Place d'Armes vinden we een leuk Mexicaans restaurant waar we een heerlijke nachos schotel verorberen. Ineens begint het zich te betrekken, als het begint te regenen vluchten we van het terras naar binnen. Net op dat moment komen ook Reinhold en Monique aangewandeld. Binnen, schuilend voor de regen, drinken we nog een glaasje. Reinhold leidt ons door de stad, en bekijken we Grund van bovenaf. Daarna met de lift omlaag naar Grund zelf. Hierna gaan we naar het appartement van Marie en Gilles voor een lekker gebakje met koffie. We gaan terug naar Duitsland via Remich, aan de andere kant van de Moezel in Nennig eten we bij Mosella am Rothaus.
Rondleiding door de stad Luxemburg
Ralph in Luxemburg

Donderdag 14 juli

Rustdag. Nicole, Trees en Sjoerd gaan ff shoppen bij de DM in Konz. 's-Middags gaan Ralph, Ger en Trees naar de sauna en daarna gezellig met zijn 6-en zwemmen in zwembadje van het Hotel. In de avond eten we in Nittel bij een ander restaurant waar ze alleen op donderdagavond een BBQ buffet aanbieden. Dit was erg lekker, een aanrader als je in de buurt bent!

Vrijdag 15 juli

We gaan vandaag naar Trier. We beginnen met een bezoekje aan de Dom, deze grote kerk is de moeite waard om te bekijken. We wandelen op ons gemak door Trier heen. Ralph is ons al enkele dagen aan de kop aan het 'zeuren' voor een donut van Dunkin' Donuts. 'Toevallig' ligt er een in het centrum waar we dan ook een lekkere donut verorberen. We gaan nog ff kijken bij Porta Negra en rijden daarna terug naar Grevenmacher om te kijken of we daar kunnen eten. Het aanbod van restaurants valt ons vies tegen. Daarom besloten om in het Hotel te eten.

Zaterdag 16 juli

Vandaag moeten we dit fijne Hotel alweer verlaten, maar voor het zover is eerst nog enkele flessen wijn inkopen. Daarna op weg naar Victor's Residenz-Hotel Schloss Berg in Nennig voor de bruiloft van Marie en Gilles. In dit 5-sterren hotel hebben ze niet eens airco?? De kamer die we krijgen is groot en luxe maar ook zeer warm.
Marie en Gilles bij het kerkje van Nennig
De kerkelijke inzegening vindt plaats in het kerkje van Nennig. Terug bij het Hotel is er een Sekt-party, deze vindt plaats vlakbij het oude Hotel in een mooie tuin. In de avond gaan we naar de feestzaal (een van de 3 restaurants van het Hotel) voor een heerlijk 3 gangen diner. Tussendoor worden Marie en Gilles enkele malen op de proef gesteld om te zien hoe goed ze elkaar kennen. Het wordt nog redelijk laat en zaat..
Mooie foto van ons 3en
Familiefoto

Zondag 17 juli

Na een warme nacht genieten we van een lekker ontbijt en praten nog ff met enkele gasten na over onze vakantie en de bruiloft. Daarna gaan we trugk noa hoes.

De Moezel is ons ontzettend goed bevallen. Nicole vondt het er zelfs mooier dan in Zuid-Frankrijk. En dat op nog minder dan 3 uur rijden.. Ik denk dat we dit nog weleens vaker gaan doen.

Vorige Bericht Volgende Bericht