Bruiloft 2012

Donderdag 21 juni.
De laatste voorbereidingen voor de grote dag.
Samen met Nicole en Ralph een gemakkelijk avondeten gegeten en daarna Nicole naar Holtum gebracht. Daarna samen met Ralph naar Stein gegaan om mijn trouwpak op te halen en de auto mee te nemen. Met Jules Courage een proefrit gemaakt in de NSU tijdens een fikse regenbui. De auto wou alleen niet meewerken.
De koppeling wou alleen maar in de 1e en 3e versnelling. Niet echt leuk. Gelukkig heeft Jules nog een alternatief (MG Cabrio).
Samen met Ralph en Jules naar Ralph (zoon van Jules en Jose) gereden. De MG gepakt en proefgereden. Deze deed het wel goed.
Na een uitleg over de wijze waarop de cabrio dichtgemaakt kon worden, ben ik met de MG naar Born gereden. Ralph reed met mijn auto achter me aan.
In de garage de kap weer afgebouwd, en de auto drooggemaakt.

Sjoerd in de MG

Vrijdag 22 juni, de grote dag.

In Holtum gaat de wekker af om 6:30uur. Nicole staat meteen op om zich te douchen (en ook om e.e.a. te scheren). Om 7:15uur staat José al aan de deur voor de bruids make-up en het bruidskapsel. Ondertussen wat gegeten en de nodige kopjes koffie gedronken. Joep komt ook nog even kijken hoe de bruid eruit ziet en word om 8.30uur weggebracht naar zijn logeerplek voor die dag. Nicole de kapster van de bruidsmoeder komt om de haren te fohnen, waarna ze ook opgemaakt word door José. Om 9.45 uur komt John met de corsages (heeeeel mooi) en snel daarna is ook Eric onze fotograaf er. Hij legt vast hoe Nicole in haar jurk word geholpen en maakt nog wat foto's. Ondertussen gaat de telefoon dat Sjoerd eraan komt. Alle gasten die er ondertussen zijn worden verzocht om buiten zich op te stellen.
Nicole is er klaar voor

Ondertussen in Born..
In Born gaat de wekker af om 7:30uur.
Eerst even wat gegeten, daarna geschoren en gedouched.
Om 9:30uur zijn Melanie (nicht van Nicole, die de hele dag filmt), John Bloemenboutique Monique en Eric Smeets met assistent Harrie (fotograaf en zijn vader) aanwezig in Born. John helpt me met de corsage en plaatst het bloemstuk op de auto. Melanie en Eric leggen e.e.a. mooi vast.

Corsage aangebracht door John
Hierna vertrekken ze richting Holtum om daar de laatste momenten voor Sjoerd komt, vast te leggen. Rond 10:25uur gebeld richting Holtum of we al mogen komen.

En dan het grote moment, Ralph en Sjoerd stappen in de bruidsauto om richting Holtum te vertrekken. Echter.. de auto wil niet starten. Pas na 10 startpogingen en veel choke blijft hij eindelijk lopen.. op naar Holtum.
Ralph en Sjoerd komen aan in Holtum

De gasten staan allemaal buiten te wachten, het zonnetje schijnt mooi tussen de wolken door. Met de jas aan en het bruidsboeket in de hand richting de voordeur. Nicole staat te wachten in de gang. Ding-dong, open sesame.
Ding-dong..
Nicole doet de deur open en ik kan mijn bruidje eens goed bekijken. Samen op de foto voor Eric en de rest van de aanwezigen. Besloten om direct door te gaan om aan de fotoshoot te beginnen. Alweer startproblemen. Maar het lukt.. we gaan op weg voor een mooie fotoshoot op een unieke lokatie. Sjoerd heeft wat kunnen regelen op zijn werk, we mogen foto's maken op een van de waterproductielokaties van WML.
Met wat hulp op weg naar de fotoshoot
Eerst buiten een paar foto's gemaakt (in de enige regenbui van die dag), en daarna naar binnen gegaan.
Buitenfoto

Wat vliegt de tijd, voor je het weet ben je al dik een uur bezig. Eric verzint de meest waanzinnige composities. Gebruik makend van het vele/weinige licht in de ruimte voor mooie foto's. Hierna nog even buiten enkele foto's gemaakt en de tijd zit er alweer bijna op. Ruim 2 uur foto's gemaakt, wij zijn benieuwd naar het resultaat.
Geldt dit ook voor een huwelijk?
Buitenfoto

In Holtum terug even wat gegeten voor we naar de kerk mogen gaan. De daggasten zijn inmiddels allemaal compleet en hebben gelunched bij de ouders van Nicole. De daggasten gaan wat eerder naar de kerk, wij volgen daarna zodat iedereen ons mooi kan opwachten bij de kerk. Om 14uur begint de kerkdienst onder leiding van Pastoor William van Dijck.

Kerkelijke inzegening

Het Gemengd Zangkoor Holtum verzorgt de muzikale omlijsting en staat onder leiding van Go Grooten en wordt begeleidt door organist Jos van den Heuvel.
Gemengd Zangkoor Holtum

De mis wordt door Melanie en Lars digitaal opgenomen (audio en video) en door Eric uiteraard vastgelegd.
Na ruim een uur zit de mis erop en mogen we naar buiten. Daar nog een paar groepsfoto's gemaakt en krijgen we als verrassing nog 2 witte duiven die we mogen loslaten.

We zijn getrouwd!

Wij willen onze complimenten uitdragen naar het Gemengd Zangkoor Holtum die een voortreffelijke mis gezongen hebben. Het klonk geweldig!

Melanie en Lars hebben alles netjes vastgelegd

Na de mis met de auto via Graetheide, Urmond, Stein, Elsloo, Beek naar Geverik gereden (binnendoor weg) waar we ons feest in besloten kring vieren in de serre van Restaurant La Bergerie. We worden ontvangen door Bart (eigenaar, chef-kok) en gaan naar de mooi versierde serre toe. Hier mogen we de bruidstaart bekijken die door 'De Mooiste Taart' gemaakt is (Anouk Janssen uit Limbricht). Deze ziet er precies zo uit als we hadden gehoopt, inclusief 2 stiertjes als bruidspaar. Samen de bruidstaart aangesneden en geproefd, hij was heerlijk!

Groepsfoto voor de kerk van Holtum

Vrij snel komt de eerste verrassing eraan, we mogen plaatsnemen voor een presentatie met een reisje door de tijd. Van geboorte tot nu. Met leuke foto's en anekdotes. Eindigend met een lekkere toost.

Bart komt hierna met een lekkere amuse om ons voor te bereiden op de eerste gang. We hebben met Bart een 3-gangen buffet besproken en de gerechten die hij voor ons gemaakt heeft zijn tongstrelend.. iedereen heeft ervan genoten. De 3-gangen worden in een langzaam tempo gebracht. Hierdoor besluiten we om de openingsdans voor het dessert-buffet begint uit te voeren. Onze speciale openingsmix wordt goed ontvangen.

Onze bruidstaart

Hierna nog even met Annie en Math wat geschuifeld alvorens we aan het kaasplankje, tiramisu e.d. kunnen beginnen. Na het dessert dansen we nog even met Ger en Trees..

Anouk en Annie doen nog even een losse polka. De enige dans die Anouk goed beheerst en voor de nodige leuke foto's e.d. zorgt.
Verrassing 2 komt er ook nog tussendoor, een speciaal 'ABC van Nicole en Sjoerd' passeert de revue. Ook hier zitten weer leuke wetenswaardigheden tussen.

Aan het eind van de avond gaat iedereen naar huis met een leuk aandenken. Nicole en Sjoerd worden met de taxi naar Born gebracht.
Het huis is mooi versiert, en gelukkig treffen we binnen geen gekke dingen aan. De huwelijksnacht kan beginnen...

Wij willen iedereen bedanken die deze mooie dag voor ons mogelijk hebben gemaakt! Het was geweldig en een dag om in te lijsten!

Nicole en Sjoerd.

Vorige Bericht Volgende Bericht